Biltur og besøk til dyreparken

Litt om turen til dyreparken i Kristiansand i første ferieuken min, og noen bilder fra turen.

Vi tenkte å ha en familieferie i år, med 3 generasjoner på tur. Mine søstre, min nevø og mine foreldre. Turen skulle gå til Kristiansand for å besøke dyreparken, og å få en fin biltur for å kikke litt på veier og landskap nedover landet. Vi er ganske glad i slike bilurer, og det er mye fin natur å se langs veiene nedover Møre og Romsdal, Sogn og Fjordande, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene.

Vi tok en gange utradisjonell vei i forhold til hva mange sikkert ville gjort. Vi er ikke så interessert i å dure på hovedfartsårene, men heller kikke litt langs de mindre veiene.

Vi hadde èn overnatting på Røldal på vei nedover, så det ble ett strekke som ble ganske langt, men ganske radig og kort andre dagen.

Det var godt med vind på dekk på ferga over fra Vangsnes til Dragsvik, over Sognefjorden.

Heldigvis var vi heldige med været og det var knall sol og blå himmel hele veien nedover, og det fortsatte til alt hell de to dagene vi var på dyreparken.

Bilde fra en rasteplass på vei over Vikafjell på vei sørover.

Alt i alt en trivelig tur, men det var jo dagene i dyreparken som var målet med turen, og jeg har jo ikke vært der selv siden jeg var 8-10 år gammel, så det var like moro for meg som den yngste på turen.

Jeg er jo interessert i dyr, så det var interessant å både se- og lære om de forskjellige dyrene som de har der.

For minstemann var det jo Kaptein Sabeltann og Hakkebakkeskogen som var mest interessant, og jeg skal jo innrømme at sistnevnte var ganske festlig når vi var med på et rullende teater med den gjengen ene dagen vi var der. Skuespillerne var veldig energiske, dyktige og flinke med ungene, så det var moro å se på. Med rullende teater mener jeg at vi satt på et lite tog som beveget seg og stoppet lang en skog hvor skuespillerne spilte.

Klatremus og reven i aksjon i det rullende skuespillet om hakkebakkeskogen. Like moro for store som for små.

Alt i alt en veldig trivelig tur. Vi kjørte forøvrig en annen vei oppover igjen etterpå; oppover mot Geilo fra Kristiansand, via Atrå og over Hemsedalsfjellet, Sogndal og Stryn.

Første ferieuken unnagjort, så da blir det en uke hjemme på Sunnmøre og i Sunnmørsalpene hvor jeg håper det blir litt finevær slik at jeg kan gå på litt fjell og telte mens jeg er her. Litt håpløst å være midt i Sunnmørsalpene uten å få noen fjellturer.

Under har jeg lagt ved noen bilder fra dyreparken og turen.

Forfatter: Lars

Jeg kommer fra Sunnmøre og jobber som IT-konsulent i Trondheim og bruker en del av tiden min til relaterte ting på fritiden. Ellers blir det noen turer i marka med telt og fiskestang når anledningen byr seg og jeg har tid. Driver også med litt simulatorspill, primært innen fly.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *